Borgerlig bisættelse

En borgerlig bisættelse skal være personligt og trygt til fast lav pris

Ved en borgerlig bisættelse

Ved en borgerlig højtidelighed

Hvis det var afdødes ønske eller afdøde ikke var medlem af folkekirken eller på anden måde religiøs, kan I holde en borgerlig bisættelse eller begravelse. Så vil der ikke være en præst eller anden religiøs ceremonileder til stede. 

Der er ret frie rammer for, hvordan og hvor en borgerlig højtidelighed kan foregå. Dog må den ikke forstyrre den offentlige orden og højtideligheden skal foregå sømmeligt. 

Det er almindeligt, at en borgerlig højtidelighed afholdes i et kapel, som ligger i tilknytning til en kirkegård, et krematorium, et hospital eller plejehjem. Men højtideligheden kan også foregå i afdødes eget hjem, en pårørendes egen have, et forsamlingshus mv.

Forløbet af højtideligheden kan være planlagt af afdøde selv inden sin død eller det kan planlægges af de pårørende. Som regel vil man tænke over, hvad der vil være i afdødes ånd. Der kan holdes taler, afdødes yndlingsmusik kan spilles eller synges, der kan læses digte eller vises billeder, der kan tegnes eller skrives på kisten eller udbringes en skål eller der kan holdes ét minuts stilhed til minde om den afdøde. På den måde kan en borgerlig højtidelighed blive en meget personlig og smuk afsked med den afdøde. 

 

Vi vejleder omkring de forskellige muligheder for en borgerlig bisættelse eller begravelse og bedemanden vil være behjælpelig med al det praktiske omkring højtideligheden og gøre os umage med at leve op til jeres ønsker også ned i de små detaljer.

Brug for hjælp?

  • Vi hjælper døgnet rundt
  • Åbent alle ugens dage
  • Altid fast lav pris

Ring i dag på tlf. 70 26 18 48 eller udfyld vores formular.